Tři dámy rallye u sklenky vína

Mosel si Tina - Tina Thörnerová, spolujezdkyně Kennetha Erikssona z týmu Škoda Motorsport, se před startem Německé rallye, desátého podniku mistrovství světa, opět setkala se svou dlouholetou německou přítelkyní Juttou Kleinschmidtovou. V proslulé vinařské oblasti Mosel si Tina, spolu s Juttou a její současnou spolujezdkyní Italkou Fabrizií Ponsovou, zavzpomínala na rok 2001. Tehdy se dvojici Kleinschmidtová-Thörnerová totiž podařilo zvítězit ve slavné Rallye Paříž-Dakar.

Po boku svého kolegy Kennetha Erikssona se Tina Thörnerová bude v Německé rallye snažit dovést novou Octavii WRC k co nejlepšímu umístění. V průběžném pořadí světového šampionátu patří švédské posádce, především díky výbornému výsledku v Argentině, patnáctá příčka. Oba jsou připraveni na německé půdě, kterou velmi dobře znají, podat maximální výkon a pokusit se získat pro tým Škoda Motorsport další důležité body.

Naopak ve zcela jiné roli se v německé soutěži představí Jutta Kleinschmidtová s Fabrizií Ponsovou. S vozem Volkswagen Polo 1600 budou vyjíždět na tratě Rallye Deutschland jako předjezdci s označením „0". Jejich úkolem bude projet trať „soutěžní" rychlostí a zkontrolovat, že na posádky ze startovní listiny nečeká žádné nepříjemné překvapení. Projetí předjezdců také upozorňuje diváky a pořadatele na brzký start rychlostní zkoušky.

Hostitelem neobyčejného setkání byl Dr. Carl-Ferdinand von Schubert, majitel světově proslulého Maximin Grünhaus poblíž Mertesdorfu, který se rovněž nachází nedaleko Trieru, centra Rallye Deutschland. Dr. Schubert nechal na památku této návštěvy na jeho vinicích pro každou z výjimečných žen připravit speciální kolekci vín.

„Selektion Tina" - ryzlink - pozdní sběr, ročník 2001, který obsahuje pouhých 7 procent alkoholu, byl nachystán pro Tinu Thörnerovou. „Je to fantastický dárek, z něhož mám obrovskou radost. Miluji tato vína a moc se těším, až si je vychutnám. Teď má však přednost Rallye Deutschland," řekla Tina.

Pro Juttu Kleinschmidtovou byl připraven kabinetní ryzlink (2000) , Fabrizia Ponsová pak byla poctěna ryzlinkem - pozdní sběr (2000). „Jak příjemné překvapení. Musím přiznat, že nám toto setkaní udělalo velkou radost. Bohužel si takových příjemných chvilek moc neužijeme," řekla Fabrizia Ponsová.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž