Štěpán Vojtěch představí 206 WRC

  • 5
Liberec - Se startovní rampy automobilové Rallye Bohemia, která se jede koncem týdne v okolí Mladé Boleslavi jako čtvrtý díl českého soutěžního mistrovství, sjedou tři vozy Peugeot 206 WRC. Ve stopách svého staršího bratra Tomáše Vojtěcha se totiž vydal liberecký soutěžní jezdec Štěpán Vojtěch a s vozem se lvem ve znaku zažije na traťi Bohemie premiéru. Štěpán Vojtěch měl rallye původně absolvovat s Toyotou Corollou WRC. Jenže liberecká stáj získala vůz dříve než plánovala, a tak oba bratři nastoupí s dvěstěšestkami WRC.

"Jednání o získání druhého vozu jsme vedli již delší dobu a nyní se nám naskytla možnost, abychom jej do týmu získali dříve. Chytili jsme tedy příležitost za pačesy," uvedl manažer TSV Total Rallye Sport týmu Tomáš Pochop pro ČTK.

Blíže nespecifikovaný vůz byl přivezen do dílen stáje ve středu a nyní se usilovně pracuje na jeho nastavení pro potřeby jezdce. "Na přípravu máme sice kratší dobu, ale s tím jsme počítali," přiznal Pochop. Podle původních plánů se měl mladší z
bratrské dvojice Vojtěchů za volantem Peugeotu představit v srpnové Barum rallye.
 
Štěpánu Vojtěchovi se spolujezdcem Michalem Ernstem patří v průběžném pořadí mistrovství republiky čtvrté místo. Se ziskem 33 bodů však ztrácí na vedoucího Václava Pecha propastných 51 bodů.
 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž