Šenkýř chce získat evropský titul

Brno - V útok na titul mistra Evropy vrchařů ve skupině A, podložený vítězstvím v domácím šampionátu, chce proměnit letošní sezonu brněnský automobilový závodník Robert Šenkýř. "Nakolik jsou tyto cíle reálné, ale ukáží až první tři závody," tvrdí Šenkýř, který do sezony vyjede na loňském modelu vozu BMW M3 v červených barvách Matador Aquilla týmu. Před rokem byl Šenkýř v mistrovství republiky druhý za vítězným Jaromírem Malým. Ve společném hodnocení skupin A, N a Sport Production skončil v evropském šampionátu sedmý.

Už dva roky startuje Šenkýř v celém seriálu mistrovství Evropy a letos by rád své zkušenosti zúročil. Kvality vozu BMW M3 ve vrchařských šampionátech zužitkuje hlavně při dlouhých rovinkách, naopak členité tratě se zatáčkami tomuto stroji příliš nevyhovují.

"Nejvíce se mi líbí trať v Pezinku na vrchol Baba a také Ecce Homo ve Šternberku," poznamenal Šenkýř. Právě na trati Ecce Homo měl ovšem před dvěma lety těžkou havárii a musel kvůli zraněním předčasně ukončit sezonu.

Do letošního ročníku vstoupil Šenkýř dvěma starty ve sprinterských rallye v Blovicích a v Okříškách s vozem Mitsubishi Lancer. "Rozhodně nemíním měnit disciplínu a věnovat se soutěžím. Ovšem oba starty mi posloužily jako výborné rozjetí do vrchařské sezony," uvedl Šenkýř.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž