Schumacher vítězí, formuli to však neublíží

Barcelona - Navzdory tomu, že Michael Schumacher vyhrál čtvrtou velkou cenu sezony a po pěti závodech má téměř dvojnásobek bodů jako druhý celkově Juan Pablo Montoya, najdou se i tací kteří tvrdí, že jeho převaha formuli 1 neškodí. Po Ediem Irvineovi se ozval i sportovní ředitel BMW a účastník 210 velkých cen F1 Gerhard Berger. "Pro seriál formule 1 není žádným neštěstím, že Michael stále vítězí. Když někdo odvádí dobrou práci, vítěztství si zaslouží. Jsem velkým fanouškem Michaela Schumachera a výsledky, kterých dosáhl jsou neuvěřitelné," prozradil na sebe Berger.

Berger poté dokonce poznamenal, že zbývajících 21 jezdců, včetně dvou pilotů Williamsu Ralfa Schumachera a Juana Pabla Montoy, nemá letos proti kombinaci Michael Schuamcher-Ferrari nejmenší šanci. Navzdory tomu věří, že Michaelovi výkony dojdou uznání a nebudou odsuzovány.

"Michael odvádí fantastickou práci nejen na trati, ale i mimo ní. Dokáže motivovat lidi kolem sebe a navést je na správnou cestu. Zejména díky němu má Ferrari tak silný monopost," dodal Rakušan.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž