Michael Schumacher

Michael Schumacher - Na tréninku v Hockenheimu se ukázal i sedminásobný šampión Michael Schumacher. | foto: Reuters

Schumacher k Mercedesu? Stáj své rozhodnutí oznámí až v roce 2010

  • 4
Německá média mají jasno, Michael Schumacher se vrátí do formule 1 v kokpitu Mercedesu. Jenže samotná stáj se k rozhodnému slovu zatím nemá. Nyní vyhlásila, že jméno druhého pilota pro příští sezonu oznámí až v roce 2010, ať to bude sedminásobný mistr světa, nebo někdo jiný.

"Už jsme získali excelentního jezdce v Niku Rosbergovi a začátkem příštího roku budeme vědět, kdo bude tím druhým," řekl šéf německé automobilky Daimler Dieter Zetsche pro agenturu SID v Abú Zabí.

Podle některých médií je Schumacherův příchod hotovou věcí. Magazín Focus a deník Bild už dříve napsaly, že podpis smlouvy je už jen formalitou. Podle agentury DPA by měla čtyřicetiletá legenda při angažmá vydělávat 3,5 až sedm milionů eur ročně.

"Máme radost, že teď můžeme bojovat se stříbrným šípem za naši vlast, když máme za volantem minimálně jednoho německého pilota," poznamenal Zetsche.

"Chceme mít v monopostech ty nejlepší jezdce. Spoustu let za nás nejezdil žádný německý závodník a je paráda, že teď máme Nika," dodal šéf automobilky, která do letošní sezony byla spolumajitelem McLarenu. V novém roce už pojede s vlastním týmem poté, co Mercedes koupil úspěšnou stáj Brawn.

Rosberg se nebojí, že by se musel německému hrdinovi v týmu podřizovat. "U Mercedesu žádná hierarchie není. Vždycky to bylo tak, že oba jezdci měli stejnou pozici," řekl Bildu syn bývalého finského mistra světa Kekeho Rosberga, jenž do týmu přestoupil z Williamsu.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž