Rous si vyjel další mistrovské body

Kralice nad Oslavou - Třináctým místem znamenající zisk tří bodů skončil pro kralického motocyklového závodníka Radomila Rouse závod kubatury do 250 ccm Velké cena Itálie v Mugellu. „Domů si tak vezu cenné tři body,“ těší Radomila Rouse. Ten sice neodstartoval ze třiadvacátého místa nejlépe, i tak se ale brzy posunul za českého kolegu Jakuba Smrže na osmnáctou pozici.

„Po nevydařeném startu se mi podařilo zajet tři, čtyři rychlá kola, která mne posunula hodně směrem vpřed,“ popisuje průběh závodu Rous.

V dalším průběhu se pak zejména díky několika pádům jezdců před ním posunul až na třinácté místo, které v pohodě udržel až do cíle.

„Předjel jsem další dva jezdce a mé časy byly konstantní daným podmínkám a nastavení s nímž jsem do závodu odstartoval. Vytvořil jsem si dostatečný náskok, jenž jsem i díky pádům a technickým výpadkům přede mnou jedoucích jezdců udržoval,“ říká Rous.

Kralický závodník má v průběžném hodnocení mistrovství světa sedm bodů a je devatenáctý. „Hned odsud zamířím do Barcelony, kde to již znám rozhodně více a budu doufat v další body,“ popsal závod v Itálii spokojený Rous.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž