Roman Staněk, jezdec italského týmu Trident

Roman Staněk, jezdec italského týmu Trident | foto: Profimedia.cz

Staněk skončil v Maďarsku dvanáctý, v pořadí F3 klesl na šestou pozici

  • 0
Český automobilový závodník Roman Staněk dojel dvanáctý v hlavním závodě šampionátu formule 3 na Hungaroringu a v průběžném pořadí se propadl na šesté místo. Stylem start - cíl vyhrál Rus Alexander Smoljar závodící pod vlajkou Mezinárodní automobilové federace (FIA). V čele průběžného pořadí jsou Francouzi Isack Hadjar a Victor Martins se shodným ziskem 104 bodů.

Český jezdec týmu Trident, jenž v této sezoně vyhrál závod v Imole a skončil druhý ve Španělsku, si po startu ze 14. pozice polepšil o dvě příčky, ale za bodovanou desítkou zaostal o více než tři sekundy.

Staněk nebodoval v hlavním závodě potřetí za sebou. Na začátku července nedokončil po nehodě Grand Prix v Británii, poté byl v Rakousku dodatečně penalizován za kolizi s Američanem Kaylenem Frederickem.

Roman Staněk

Rodák z Valašského Meziříčí, který má celkem 69 bodů, v Maďarsku doplatil především na neúspěšnou páteční kvalifikaci, v níž byl čtrnáctý. V sobotním sprintu získal alespoň dva body za deváté místo, v hlavním závodě na osychající trati ale neuspěl.

V pořadí šampionátu jej předstihl Brit Oliver Bearman, který má díky třetí příčce na Hungaroringu před Staňkem jedenáctibodový náskok.

Vítězný Smoljar si připsal premiérový triumf v sezoně a posunul se v šampionátu na sedmou příčku. Za Staňkem zaostává o šest bodů.

Další závod se uskuteční na konci srpna v belgickém Spa.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž