Vrak, který zůstal z vozu Romaina Grosjeana po nehodě ve Velké ceně Bahrajnu

Vrak, který zůstal z vozu Romaina Grosjeana po nehodě ve Velké ceně Bahrajnu | foto: AP

Tři dny po ohnivém pekle opustil popálený Grosjean nemocnici

  • 0
Jeho ohnivá nehoda poděsila svět, po třech nocích strávených v nemocnici už však byl francouzský pilot formule 1 Romain Grosjean propuštěn do domácího léčení.

Z odpůrce vděčným fandou. Grosjean promluvil a poděkoval za záchranu života

Nejděsivější nehoda za mnoho let. Požár po havárii vozu hass Romaina Grosjeana...

Jeho tým Haas oznámil, že po hrozivé havárii v nedělní Velké ceně Bahrajnu bude pokračovat v rekonvalescenci po popáleninách rukou mimo kliniku a asijskou zemi, v níž se pojede hned o víkendu další závod, zatím neopustí.

Čtyřiatřicetiletý jezdec stáje Haas měl být původně propuštěn už v úterý, ale z preventivních důvodů ještě zůstal pod dohledem lékařů o den déle.

Popáleniny mu zatím nedovolují řídit a o nadcházejícím víkendu při druhém závodě v Sáchiru jej nahradí Pietro Fittipaldi, vnuk brazilské legendy Emersona Fittipaldiho.

V příštím týdnu v závěrečné Grand Prix sezony v Abú Zabí by už ale Grosjean rád závodil a byla by to jeho rozlučka s Haasem. V týmu končí smlouva jemu i Dánovi Kevinu Magnussenovi a od příští sezony je nahradí Mick Schumacher a Nikita Mazepin.

Grosjean těžkou havárii přežil s velkým štěstím. Jeho vůz se po nárazu do bariéry rozlomil, explodoval a začal hořet. Z plamenů se mu jako zázrakem podařilo po téměř půlminutě uniknout.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž