Závodní vůz při Barum rally 2014

Závodní vůz při Barum rally 2014 | foto: iDNES.cz

Rallyeové ME by mělo mít deset dílů, nechybí mezi nimi Zlín

  • 0
Mistrovství Evropy v automobilových soutěžích by v příštím roce mělo mít deset dílů. V předběžném kalendáři, který zveřejnil promotér seriálu Eurosport, nechybí ani zlínská Barum rallye. V České republice se pojede na konci letních prázdnin, od 28. do 30. srpna.

Promotér i zlínští pořadatelé v průběhu letošního roku několikrát připustili, že by s ohledem na ekonomické podmínky nemusela ‚Barumka‘ v kalendáři pro rok 2015 figurovat. Nakonec však obě strany dospěly k dohodě.

„Jsme všichni rádi, že se náš podnik podařilo i s pomocí zvýšené podpory kraje a města Zlín udržet mezi elitou starého kontinentu, kam patříme nepřetržitě od roku 1984,“ uvedl tiskový mluvčí rallye Roman Ordelt pro Deník.

Proti letošku totiž kalendář zeštíhlil z 12 na deset soutěží a Eurosport požadoval za zařazení do seriálu vyšší finanční kompenzaci. Ordelt potvrdil, že oproti minulosti Zlínští zaplatili za místo v seriálu cenu vyšší v řádech jednotek milionů korun.

Evropský šampionát zahájí v lednu rakouská Jänner rallye, závěrečným závodem bude listopadová Korsická rallye ve Francii. V průběhu roku se pojede na sněhu, šotolině i asfaltu.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž