Raikkönen se těší na sílu sauberu

Hinwil - Tým Sauber sází ve Velké ceně Belgie především na dobré nastavení vozu, které je podle mínění zástupců stáje pro tuto trať nejdůležitější. Oba mladící, Nick Heidfeld a Kimi Raikkönen, považují Spa za svůj oblíbený okruh. Fin zde závodil jen s formulí Renault, která je slabá. Už se nemůže dočkat, jak bude horskou dráhu projíždět se silným sauberem.

„Spa je výborný závodní okruh. I když jsou zde také vlásenky, kde se jezdí 60 km/h, drží se průměrná rychlost vozu v kvalifikaci kolem 230 km/h. Nastavení vozu tak musí odrážet jak vysokou rychlost, tak i schopnost vozu držet v ostrých zatáčkách jako je La Source a Bus Stop. Od jezdce okruh vyžaduje totální soustředění a schopnost sžít se s vozem. Dobře připravený tým musí mít v zásobě výborné nastavení pro sucho i pro déšť," uvedl technický ředitel Sauberu Willy Rampf.

„Spa je oblíbené trať asi pro každého jezdce díky své přirozené vysoké rychlosti a krásnému přírodnímu okolí. Sauberu C20 se na takových rychlých tratích daří, takže se před závodem ve Spa cítím dobře," uvedl Nick Heidfeld.

Jeho stájový kolega Kimi Raikkönen má s belgickým okruhem zatím zkušenosti jen s formulí Renault. „Trať znám, loni jsem tu jel s formulí Renault. V malém formulovém voze je to vcelku nudný závod, protože na těch dlouhých rovinkách chybí vozu síla. Ale na formuli jedna se těším," uvedl Fin


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž