Přijede na okruh v Brně sto tisíc fanoušků?

Brno - Domácí vrchol motoristické sezony je tu. Ode dneška do neděle hostí Masarykův okruh v Brně Grand Prix silničních motocyklů, desátý závod mistrovství světa. A klání, ve kterém není jasný lídr jako ve formuli 1, diváky láká.

"Její nezáživnost pomohla zvýšit zájem o světový šampionát silničních motocyklů. V Brně očekáváme sto tisíc fandů a tajně doufáme v překročení této hranice," řekl marketingový ředitel Automotodromu Pavel Hanák.

Vstupenky na víkendový podnik lze ještě zakoupit v areálu Masarykova okruhu. Na nedělní závod jsou v prodeji za 600 až 1800 Kč.

V něm, pokud úspěšně projdou páteční a sobotní kvalifikací, by se mělo představit i šest tuzemských jezdců. Ve třídě do 125 ccm Lukáš Pešek, Markéta Janáková, Václav Bittman a mladičký Patrik Vostárek.

Mezi čtvrtlitry pak zkusí získat body do světového šampionátu Jakub Smrž a Radomil Rous.

"Mým přáním je dosáhnout v Brně nejlepšího výsledku v letošní sezoně. Nevýhodou ale je, že nemám tovární motocykl, který dosahuje vyšší absolutní rychlosti na rovinkách. Snad tyto ztráty doženu v technických pasážích," uvedl Lukáš Pešek, s osmi body momentálně dvacátý jezdec průběžného pořadí světového šampionátu.

Důležité informace pro fanoušky 

- vstupenky na Grand Prix lze zakoupit již jen v areálu Masarykova okruhu, ceny lístků na neděli se pohybují od 600 - 1800 Kč, 
- na Masarykův okruh se lze dostat speciální autobusovou linkou 400, která odjíždí z Mendlova náměstí, cena zpáteční jízdenky je 40 Kč, 
- stejně jako v loňském roce je připravena soutěž o skútr Valentina Rossiho, informace získají fandové po vstupu do areálu,


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž