Václav Pech vyhrál Pražský rallyesprint už pošesté v kariéře

Václav Pech vyhrál Pražský rallyesprint už pošesté v kariéře | foto: AP

Pražský rallyesprint ovládl pošesté v kariéře Pech s fabií

  • 0
Václav Pech ovládl pošesté v kariéře Pražský rallyesprint, soutěž, která pravidelně zakončuje motoristickou sezonu v Čechách. Pech s vozem Škoda Fabia WRC vyhrál patnáctý ročník exhibičního závodu s náskokem 21 vteřin před letošním domácím rallyeovým šampionem Romanem Krestou.

Pech, jehož spolujezdcem byl šéf ODS Mirek Topolánek, vyhrál tři z pěti rychlostních zkoušek. Rozhodující náskok na Krestu, který startoval s Peugeotem 206 S2000, získal ve třetí erzetě, ve které na svého hlavního soupeře z posledních sezon získal náskok čtrnáct vteřin. Třetí místo obsadil Jozef Béreš ze Slovenska.

"Jel jsem naplno od začátku, žádné taktizování. Auto mi padlo úžasně do ruky," řekl spokojený Pech, který běžně startuje s produkčním mitsubishi, ale pro pražskou soutěž usedl stejně jako na nedávném Setkání mistrů v Sosnové na Českolipsku do fabie WRC.

V poklidu vzal své druhé místo na konci sezony Kresta, jenž Pražský rallyesprint ještě nikdy v kariéře nevyhrál. "Tenhle závod je kombinací rallyesprintu a show, což je zajímavá myšlenka, ale nejde ji sjednotit pravidly. Strahovský okruh je super, ale člověk se musí mít pořád na pozoru. Někdo závodí a jiný dělá divadlo pro lidi. Z toho vznikají nebezpečné situace," podotkl Kresta.

Součástí rallye byla letos poprvé rychlostní zkouška na dostihovém závodišti v Chuchli. "Určitě by se tam dala udělat celodenní show pro lidi," uvedl Kresta. "Je to osvěžení, ale chtělo by to šotolinové pneumatiky," doplnil ho Pech.

pražský rallyesprint

1. Pech, Topolánek (Škoda Fabia WRC) 27:55,8, 2. Kresta, Kašpárek (Peugeot 207 S2000) -21,6, 3. Béreš, Müller (SR/Škoda Fabia S2000) -35,4, 4. A. Tlusťák, Škaloud (Škoda Fabia S2000) -38,2, 5. Valoušek, Krčmář (Škoda Octavia WRC) -49,3, 6. Štěpánek, Omelka (Škoda Octavia WRC) -49,6.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž