Závody do vrchu v Prostějově

Závody do vrchu v Prostějově | foto: Luděk Peřina, MAFRA

Poslední závod automobilů do vrchu na Ještěd pořadatelé zrušili

  • 1
Pořadatelé zrušili závěrečný závod seriálu mezinárodního mistrovství České republiky automobilů do vrchu, který se měl uskutečnit v neděli na Ještědu v Liberci. Z původního termínového kalendáře tak vypadl po Brněnském Draku na Masarykově okruhu, Zámeckém vrchu v Náměšti a závodu Vzhůru Farinovou zatáčkou už čtvrtý podnik.

Místo plánovaných osmnácti soutěžních dnů tak určilo mistra pouhých deset.

Titul absolutního šampiona získal Miloš Beneš před Slovákem Jaroslavem Krajčím, o čemž rozhodl poslední závod seriálu v polovině září v Divákách. Třetí skončil Otakar Krámský. Obhájce titulu Dušan Nevěřil byl čtvrtý.

Podle předběžných informací bude v příští sezoně v seriálu pouze pět podniků. Vedle pořadatelů mistrovství Evropy ve Šternberku a v slovenské Babě se pojede po dvou závodech v Ústí nad Orlicí, Lanškrouně a Dobšiné.

V jednání je ještě rozšíření seriálu do rakouského St. Agatha, kde však před dvěma týdny došlo při závodě do vrchu k tragédii.

Závodní vůz tam narazil do diváků, z nichž dva zahynuli a dva byli těžce zraněni. Po neštěstí v Rakousku zesílily hlasy volající po zrušení závodů do vrchu.

Konečné pořadí mezinárodního mistrovství ČR vrchařů:

Absolutně: 1. Beneš (Ralt) 110 b., 2. Krajčí (SR/Lola) 102, 3. Krámský (Reynard) 84, 4. Nevěřil (Lola) 62, 5. Svoboda (Dallara) 60, 6.-7. D. Michl (Opel) a Kostruh (Norma) po 33.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž