Srážka Coultharda a Wurze

Srážka Coultharda a Wurze - Pilot stáje Red Bull David Coulthard (nahoře) po srážce s williamsem Alexe Wurze. | foto: Reuters

Pořadím kvalifikace míchali pomalí jezdci

Barcelona - Nico Rosberg jen o pár desetin neproklouzl do nejlepší desítky, ale jeho týmový kolega z Williamsu, rakouský pilot Alex Wurz, prožíval zcela jiný příběh. Nedokázal postoupit ani z první části vyřazovacích bojů. Po kvalifikaci byl vzteky bez sebe. "Byla tam zácpa jako na londýnské hlavní třídě. Nemohl jsem nic dělat," řekl.

Během patnácti minut nedokázal loňský testovací jezdec týmu zajet čisté kolo. Z osmnácté pozice ho v neděli čeká náročný boj.

"Všichni, co vjížděli na okruh z boxů, jeli hrozně pomalu a zapomněli, že někdo jiný jede rychlé kolo," zlobil se Wurz.

"Jednou v poslední zatáčce téměř stálo pět aut a já musel téměř zastavit, což mně dramaticky snížilo tlak v pneumatikách. Jinak bych se bez potíží do prostřední části kvalifikace dostal. Být až osmnáctý je velmi frustrující. V Barceloně se velmi nesnadno předjíždí, takže mě čeká náročný závod."

Na stejné potíže jako Wurz si stěžoval i Ralf Schumacher, který se svou Toyotou rovněž nepostoupil z úvodu boje o místa na startovním roštu. Jeho týmový kolega Trulli obsadil dokonce šesté místo.

"Nejsem zatím příliš spokojen s autem, i když se od tréninků hodně zlepšilo. Ale hlavním důvodem, proč jsem na startu až sedmnáctý, byla hustá doprava při mém závěrečném letmém kole," stěžoval si Němec.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž