Seat Leon Supercopa

Seat Leon Supercopa | foto: Supercopa

Plzeňan Fulín poskočil v seriálu Supercopa už na šesté místo

  • 0
Plzeňský jezdec Petr Fulín, jediný český zástupce v prestižním okruhovém seriálu Seat Leon Supercopa, se po pátém podniku na slavném Nürburgringu protlačil na šestou příčku průběžného pořadí.

"A nevzdávám boj o první pohárovou pětku," prohlásil po víkendu v Německu Petr Fulín, jezdec a manažer plzeňského týmu Vekra racing.

Supercopa se v pohoří Eifel přehoupla do své druhé poloviny a Fulínovi skvěle vyšla kvalifikace. V ní zajel čtvrtý nejlepší čas a vybojoval si místo ve druhé řadě na startu úvodního závodu.

"Nastavení nebylo špatné, ale ještě tak dvě až tři desetinky chyběly na špičku. Na druhou stranu pneumatiky mi neodcházely, a to z pohledu závodu bylo slibné," mínil Fulín.

V samotném klání pak Plzeňan ztratil jednu pozici, ale na pátém místě za sebou nechal řadu favoritů. "Jediná chybička byla zřejmě v tlaku pneumatik, protože první tři kola neměly pláště ten správný grip. Od pátého okruhu ale auto jelo výborně. Šestkrát jsem zajel rychlejší kolo než vítěz Sawicki," poznamenal pilot.

Těšil se na druhý den, jenže počasí připravilo jezdcům hektické podmínky. Vydatný déšť a mlha nejprve start zrušily, nakonec pořadatelé rozhodli, že se pojede až v 18 hodin.

"Obuli jsme suché pneumatiky, ale rozhodl jsem se odpojit přední stabilizátor. Jet s tím na suchu by bylo zajímavé, a kdyby začalo pršet, tak by mi to určitě pomohlo," komentoval přípravu Fulín.

Jenže když jezdci přijeli na start, začalo pršet. Start byl odložen a nakonec byl vyhlášen mokrý závod. Za safety carem však Fulína začala zlobit elektronika převodovky.

"Auto přestalo řadit. Zřejmě voda poškodila elektroniku.Nezbylo mi než zastavit a pětkrát jsem musel resetovat počítač, než se to chytlo. Všichni mě předjeli a já zůstal na konci jezdeckého pole," litoval Plzeňan.

Po čtyřech kolech byl závod ukončen, Fulín figuroval na 15. příčce a rozdělovaly se poloviční body. "Měl jsem smůlu," řekl Fulín.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž