Plošinář Dryml: Na normální život už jsem fit

Pardubice - Ztratil pár kilogramů. Doktoři mu zatím zakázali řídit motocykl i automobil. Ale už zvládl túru s rodinou v Krkonoších. "Pomalu se vracím k normálu. Cítím se velmi dobře," pronesl Aleš Dryml. Přitom šestadvacetiletý pardubický plošinář ještě před měsícem bojoval o život. "Je vidět, že zázraky se dějí," řekl jeho mladší bratr Lukáš.

Středa 12. července. Den, z něhož si starší z Drymlů pamatuje jen útržky. Ale je to datum, které mu z hlavy už nikdy nezmizí.

Zdánlivě nevinný karambol na dráze v Oxfordu při utkání britské ligy se málem změnil v tragédii. Ležícího českého jezdce trefil ve vysoké rychlosti Američan Correy železnou stupačkou svého motocyklu do hlavy. V bezvědomí a v kritickém stavu byl Dryml okamžitě převezen do nemocnice, kde jej lékaři uvedli do umělého spánku.

"Byla to otázka života a smrti. Ale Aleš je velký bojovník," tvrdil Lukáš Dryml.

Strach trval přesně týden. 19. července se zraněný jezdec probral. "Všichni byli překvapeni, že jsem je poznával a mluvil česky i anglicky," řekl Aleš Dryml.

Tento den mu bude připomínat tričko, které dostal od anglických přátel. Je na něm nápis 19. 7. 2006 a dvě velká písmena – MM. Miracle Man neboli Zázračný muž.

Jeho stav se rapidně zlepšoval. Z nemocnice, kde ho navštívil i bývalý mistr světa Tony Rickardsson, byl propuštěn dokonce o den dříve oproti plánu. A o pár hodin později se už vrátil do Čech.

"Zpočátku jsem byl hodně unavený, měl jsem problémy se spaním, ale už je to dobré."

Potvrdilo to i nedávné vyšetření v nemocnici v pražském Motole.

"Za tři měsíce mě čeká další kontrola hlavy a mozku. Na návrat do normálního života jsem ale už fit. V posteli určitě ležet nebudu."

Může jezdit na kole, plavat, chodit do posilovny. Na motocykl zatím musí zapomenout. "Štěstí se nesmí pokoušet. V poslední době jsem ho měl hodně," připomněl Aleš Dryml jak před dva měsíci s motocyklem prolétl mantinelem při závodě ve Francii. Tehdy však jako zázrakem zůstal nezraněn.

Kariéru nyní přerušil i jeho bratr Lukáš. "Rodiče by si přáli, abychom skončili," přiznal Aleš. "Až přijde správná doba, tak se rozhodneme."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž