Nicki Pedersen se po pádu řítí na ochranou bariéru. | foto: AP

Plošinář Pedersen má po hrozivém pádu zlomenou ruku, pojede v Praze?

  • 0
Dánský exmistr světa na ploché dráze Nicki Pedersen si v průběhu sobotní Grand Prix Švédska zlomil ruku, a tak je jeho start v příštím závodě, který bude hostit Praha, značně nejistý.

Pedersen se v Göteborgu zranil při těžkém pádu v semifinále po kolizi s Britem Taiem Woffindenem. I se zraněnou levou rukou potom nastoupil Pedersen do opakované jízdy a dokázal z ní postoupit ze druhého místa do finále, ve kterém pak dojel třetí. Po obou jízdách viditelně trpěl bolestí a následné vyšetření a rentgen v göteborské nemocnici ukázaly, že světový šampion z let 2003, 2007 a 2009 má zlomené předloktí.

"Vypadá to, že budu čtyři týdny mimo," uvedl na Twitteru Pedersen, což by znamenalo, že nestihne 18. května na Markétě Grand Prix České republiky. Už na stadionu Ullevi ale dokázal, že plochodrážní jezdci dokážou bolest překonat. "Ty dvě jízdy byly těžké, ale někdy člověk musí závodit přes bolest," dodal Pedersen.

Dánský plošinář Nicki Pedersen (vpravo) skončil i se zlomenou rukou třetí.

Britský plošinář Tai Woffinden otřesený po pádu ve Velké ceně Švédska.

Po třech závodech velmi vyrovnaného seriálu GP je pátý s pouze šestibodovou ztrátou na vedoucího Tomasze Golloba z Polska. O bod před ním je Woffinden, o další tři více mají Emil Sajfutdinov z Ruska, který letos vyhrál v Bydhošti a Göteborgu, a Jaroslaw Hampel z Polska, jenž ovládl zahajovací závod na Novém Zélandu. V Göteborgu porazil Pedersena vedle Sajfutdinova ještě úřadující šampion Chris Holder z Austrálie, který je v celkové klasifikaci jen o bod za Dánem.

PODÍVEJTE SE NA PÁD NICKIHO PEDERSENA

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž