Václav Milík

Václav Milík | foto: ČTK

Nešlo ani smykovat, štvalo pardubické plochodrážníky v Kopřivnici

  • 0
Tohle vážně naštve. I potřetí v letošní sezoně skončili plochodrážníci pardubického AMK Zlatá přilba v závodě extraligy družstev na stříbrné pozici, přičemž už podruhé podlehli úhlavním rivalům a obhájcům mistrovského titulu, pražské Markétě, o pouhý bod.

Naposledy se tak stalo v neděli v Kopřivnici, kam se soutěž z důvodu rekonstrukce stadionu v hlavním městě podívala po 17 letech. Východočeši vinou toho ztratili průběžné vedení a nyní jsou - jak jinak než o bod - druzí za Markétou.

„Samozřejmě mě to mrzí, ale máme před sebou závody ve Slaném a už tam to budeme chtít změnit,“ řekl manažer Zlaté přilby Lubomír Vozár.

Sám mimo jiné počítal, že bude v extralize úspěšnějším mladík Patrik Mikel - jeho body v jednotlivých závodech scházejí. „V úvodu sezony upadl a asi je od té doby trochu nervózní. Ale ve středu se jede v Pardubicích přebor republiky a v sobotu v Liberci juniorský svět. Snad se chytí,“ přál si Vozár.

Než jury kvůli podmáčené dráze klání v Kopřivnici po 12 jízdách zastavila, dobyl Mikel jeden bod. Zářil Polák Tomasz Jedrzejak, který ovládl všechny tři jízdy a získal 9 bodů. Nejlepší tuzemský plochodrážník Václav Milík jich pak posbíral 8 a Hynek Štichauer 6. Suma sumárum 24 bodů pro Zlatou přilbu - jenže Markéta jich nastřádala 25.

„Šance na výhru ještě byla, ale jury rozhodla o ukončení závodu, bylo by nebezpečné pokračovat. V Kopřivnici záleželo především na startech, předjíždět se nedalo. Kdo jel druhý, chytil ‚cejchu‘ a kolikrát vůbec nic neviděl. Jezdci pak museli odhazovat slídy (z brýlí) a nemohli finišovat naplno,“ popisoval Vozár. „Největší chyba však nebyla v počasí, ale v tom, že pořadatelé před začátkem dráhu moc nakropili a s deštěm nepočítali. Nedalo se pak ani smykovat,“ dodal manažer.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž