Pech měl smůlu a po defektu dojel třetí

Bratislava - Triumfem polských jezdců skončil v Bratislavě druhý ročník Mikona Rallye, závodu seriálu mistrovství Slovenska. Zvítězila posádka Tomasz Kuchar, Maciej Szczepaniak před Janusezem Kuligem s Emilem Horniačkem. Třetí místo vybojovala čeká posádka Václav Pech a Petr Uhl, všichni na vozech značky Toyota Corolla WRC. Vysoký rozpočet a výhodné podmínky přilákaly do Bratislavy na start celkem 68 posádek, které absolvovaly 403 kilometrů, z toho 143 kilometrů tvořilo čtrnáct rychlostních zkoušek.

Nejlépe odstartoval Polák Kuchar na Toyotě Corolla WRC, který se po první "erzetě" dostal do čela závodu. S minimálními odstupy pak za ním jeli Pech a Kulig. Po první etapě byly v čele pořadí obě posádky se shodným časem.

"Před startem bychom třetí místo brali všemi deseti. Po umístění po první etapě je to však škoda. Nečekal jsem, že se budeme o vteřiny tahat s Kuligem a Kucharem," řekl po prvním dnu Pech. Ten měl smůlu v desáté rychlostní zkoušce. "Byl to nešťastný defekt, kdyby se nám to stalo na zadním kole, dalo se jet ještě dost rychle, ale takhle se s tím moc dělat nedá. Navíc v posledním úseku bylo na trati bláto a měl jsem o auto strach. Tam jsme ztratili důležité vteřiny," dodal Pech, který si odvezl za třetí místo 50 000 korun.

Posádka Kuchar, Szczepaniak si připsala na konto 200 000 slovenských korun. "Je to pro nás úspěch, ještě před čtyřmi dny jsme vůbec nevěděli, jestli budeme v Bratislavě startovat, měli jsme totiž problémy s vozem. Taky nás zde provázely defekty jako ostatní soupeře, ale byli jsme i v tomto směru nejrychlejší," řekl vítězný Kuchar.

Výsledky: 1. Kuchar, Szczepaniek (Pol./Toyota Corolla WRC) 1:29:33,0, 2. Kulig, Horniaček (Pol.,SR/Toyota Corolla WRC) -27,4, 3. Pech, Uhel (ČR/Toyota Corolla WRC) -30,8, 4. Š. Vojtěch, Ernst (ČR/Toyota Celica GT) -5:05,3, 5. Cserhalmi, Krajňák (SR/Subaru Impreza WRX) -6:28,8, 6. T. Vojtěch, Palivec (ČR/Toyota Celica GT) -8:52,8.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž