Pech má čtvrtý titul, chybí mu vyhrát Šumavu

  • 1
Plzeň - Začátek pod psa, ale pak spanilá jízda. Václav Pech má v kapse čtvrtý titul českého mistra v automobilových soutěžích. Jenže v lednu a v únoru by na jeho prvenství sázel málokdo. Z úvodního podniku šampionátu v Rakousku nepřivezl ani bod, na téměř domácí "Šumavě“ jen bodově paběrkoval.

"Začátek nám vůbec nevyšel. Naopak konkurenci se dařilo, Rakušan Mörtl měl dvě výhry. Nevypadalo to vůbec dobře. Byl jsem značně skeptický. Ale nakonec paráda,“ uvedl Václav Pech.

Při pohledu na tabulku šampionátu to vypadá na procházku růžovým sadem...
Zvenčí to tak může vypadat, vlastně bychom ani nemuseli jet poslední podnik v Příbrami. Ale až tak jednoduché to nebylo. Každá soutěž byla velká honička.

Přestoupil jste z vozu WRC do produkčního. Nelitujete?
Vůbec ne! Věděl jsem, že produkční auto má velké možnosti. Jen jsem potřeboval mít vlastní a ne vypůjčené auto. Vlastní jsem si pak naladil přesně podle sebe. To jsem na začátku roku u půjčeného zcela nemohl.

Na výsledcích se vlastní vůz hned projevil. Od Púchova jste vyhrával...
Auto bylo spolehlivé, což hrálo velkou roli. Chystáme ho už roky ve spolupráci s Charouz Racing Systémem a klape nám to.

S novým autem jste prohrál jen s Krestou na Barum rallye. Chtěl jste jej porazit nebo vyhrála taktika?
Chtěl jsem vyhrát. To chci vždycky. Rozhodl ale začátek barumky. Roman tam získal náskok a my jsme udělali gumu. Pak už to byla určitá taktika. Body za druhé místo byly dobré.

Jste mistrem Česka, vyhrál jste co se dalo. Co chtít více...
Chybí mně výhra na Šumavě. Tam je to nějaké zakleté, trápím se tam třeba kvůli technickým banalitám. Ale zlato ze Šumavy je taky velká motivace pro další roky.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž