Pardubicím chybí hvězdy, Brhel ale pojede

  • 2
Slaný - Oslaben o dvě velké hvězdy - Lukáše Drymla a Lee Richardsona - nastoupí ve středu v podvečer na dráze ve Slaném vedoucí celek plochodrážní extraligy družstev Pardubice ke třetímu kolu nejvyšší tuzemské klubové soputěže. Pražský Olymp naopak ohlásil plnou sestavu včetně Bohumila Brhela, jednoho ze dvou českých plochodrážníků, kteří pravidelně startují v seriálu Grand Prix. Závod ve Slaném začíná v 18 hodin a domácí družstvo se letos poprvé představí s Jiřím Štanclem.

Dryml a Richardson byli strůjci pardubických vítězství v prvních dvou meření sil. "Oba dávají přednost přípravě na další závod Grand Prix, což plně chápeme," podotkl trenér pardubického týmu Josef Laštovka.

Mistrovství světa jednotlivců totiž pokračuje už o víkendu ve Švédsku. Východočeši však i přesto pomýšlejí na dobrý výsledek. Lukáše Drymla s Richardsonem se pokusí nahradit loňský účastník Grand Prix Matej Ferjan.

Velmi silný by měl být domácí tým, jenž k dvojici polských plochodrážníků Sebastian Ulamka a Marusz Puszakowsky poprvé angažoval Jiřího Štancla. Favoritem je ale pražský Olymp, v jehož barvách se představí Bohumil Brhel, Antonín Šváb, Josef Franc a junior Luboš Tomíček.

Tradiční neznámou budou výkony posledního účastníka extraligy ze Mšena, jenž se bude se muset obejít bez své největší hvězdy Tomáše Topinky startujícího v Anglii. Nahradit by jej měl Michal Makovský.

Průběžné pořadí extraligy po dvou závodech:
1. Pardubice 8 bodů (76 pomocných), 2. Slaný 5 (59), 3. Olymp Praha 4 (54), 4. Mšeno 3 (50).


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž