Palmi nebude závodit půl roku

Liberec - Zhruba půl roku bude potřebovat k uzdravení zraněný automobilový závodník Ivo Palmi, který těžce havaroval v nedělním druhém závodu českého šampionátu vrchařů na trati Zámecký vrch v Náměšti nad Oslavou. Palmi v plné rychlosti narazil s monopostem Eufra do stromu a vážně si poranil obě nohy. Hned po havárii byl Palmi několik hodin operován v nemocnici v Třebíči a následující den byl na vlastní přání letecky převezen do Traumacentra nemocnice v Liberci.

"Podobná zranění jsme v minulosti léčili i dalším závodníkům. S operacemi tříštivých zlomenin nohou zatím nepočítáme. Více napoví až další vyšetření závodníka Palmiho, jehož léčení bude záležitostí minimálně půl roku," uvedl v dnešním vydání deníku Sport primář Traumacentra Richard Lukáš.

Palmiho havárie se stala v pravotočivé zatáčce před cílem v Náměšti. "Na trati je nerovnost. Když tudy projížděl můj otec, tak na hrbolu na vozovce vůz lehce poskočil a přitom se utrhl závěs příčky, která stabilizuje výšku vozu nad silnicí. Vůz se celou vahou opřel o zem, stal se neovladatelným a tlačil se na levou stranu, kde vjel do příkopu a následovala havárie," vysvětlil příčinu nehody závodníkův syn David Palmi pro internetový server vrchy.com.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž