Pardubický plochodrážník Lukáš Dryml sice nasbíral nejvíce bodů, v družstvech ale triumfioval tým Slaného.

Pardubický plochodrážník Lukáš Dryml sice nasbíral nejvíce bodů, v družstvech ale triumfioval tým Slaného. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

O triumfu slánských plošinářů rozhodla až poslední jízda

  • 0
Dva rozporuplné pocity se míchají v hlavách příznivců pardubických plošinářů. Mají být zklamaní, že jejich Zlatá přilba vkročila na domácím oválu do extraligy družstev "až" druhým místem? Nebo mají snad jásat, že viděli zřejmě nejvíce dramatický závod za několik posledních let? Nebo obojí? Podle průběhu prvního kola musí být ale ale nejspíš drtivá většina fanoušků nadšená. Ve Svítkově bylo k vidění strhující drama.

Až do úplně poslední jízdy nebylo rozhodnuto o vítězi. Ale nejen to: nepříjemnou jistotu posledního čtvrtého místa mělo pouze Mšeno. Zato Pardubice, pražský Olymp a Slaný na tom byly stejně - po 38 bodech.

O bronzu bylo jasno v první zatáčce po pádu a diskvalifikaci Josefa France z Olympu. Zbylá trojka se opět seřadila na start. Jako blesk vyrazil kupředu mšenský ďábel a loňský nejlepší extraligový plošinář Piotr Protasiewicz, který bez problémů alespoň kosmeticky svůj tým přiblížil k piedestalu.

Loňský junior Hynek Štichauer v barvách Pardubic měl velmi těžkou úlohu: aby svému týmu přinesl celkové vítězství, musel by přemoct dalšího polského dravce se zkušenostmi z Grand Prix - Sebastiana Ulamka. Štichauer na favorita několikrát zaútočil, ale Ulamek si klíčové druhé místo pohlídal a zajistil tak Slanému zlato.

Dílčí hřejivou náplastí může být pro Pardubice triumf Lukáše Drymla, který s 18 získanými body ovládl celý závod. Extraliga na domácím svítkovském oválu zároveň rozptýlila obavy, že Zlatá přilba složená výhradně z pardubických odchovanců nebude stačit na početnou cizineckou kolonii Mšena či Slaného.

"Jako favority bych nás netipoval, protože teď je tu trochu dusno. Nemáme žádnou zahraniční posilu," řekl Aleš Dryml, se 12 body druhý nejlepší plošinář pořadatelského klubu. Jakou sestavu Východočeši nasadí ve druhém kole nejvyšší soutěže družstev? Vsadí 12. května v Praze opět na tým ryzích Pardubáků?


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž