Lukáš Dryml a Václav Milík (vlevo). Archivní

Lukáš Dryml a Václav Milík (vlevo). Archivní | foto: Michal Klíma, MAFRA

Česko má nového mistra na ploché dráze, slaví devatenáctiletý Milík

  • 0
Novým českým mistrem na ploché dráze se stal devatenáctiletý Václav Milík. V druhém finálovém závodu domácího šampionátu konaného pod hlavičkou Autoklubu ČR neztratil ve Mšeně ani bod a v dodatečné rozjížďce o titul porazil mnohem zkušenějšího týmového kolegu ze Zlaté přilby Pardubice Lukáše Drymla.

Při absenci mistra Evropy a obhájce titulu Aleše Drymla, který ve středečním odvetném finále extraligy družstev upadl a kvůli přetrvávajícím potížím po otřesu mozku start vzdal, měl nejlepší výchozí pozici vítěz květnového prvního finále z Divišova Matěj Kůs.

Český šampion z roku 2010 spálil naděje na titul ve své poslední rozjížďce, ve které po pokaženém startu nezískal ani bod. Do té doby přitom ztratil jen dva.

Milík seniorský titul přidal k triumfu v kategorii do 19 let, který získal o minulém víkendu ve Svitavách. V základní části vyhrál všech pět rozjížděk, zatímco trojnásobný český šampion Lukáš Dryml přijel první čtyřikrát a jedinou porážku utrpěl hned v úvodu právě s Milíkem.

V součtu s výsledky z Divišova měli oba jezdci stejně bodů, a tak musel rozhodnout rozjezd, ve kterém Milík o dvanáct let staršího rivala opět předčil.

Při existenci dvou motoristických autorit v České republice se v tomto roce pojede ještě o titul pod hlavičkou Českého svazu motocyklového sportu.

Finálový závod je na programu 15. října na pražské Markétě.

Výsledky MČR na ploché dráze

Druhý finálový závod ve Mšeně:

1. Milík 15 b., L. Dryml 14 (oba ZP Pardubice), 3. Franc (AK Markéta) 12. Konečné pořadí (po 2 závodech): 1. Milík 26+3 v dodatečné rozjížďce, 2. L. Dryml 26+2, 3. Kůs (AK Markéta) 24.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž