Na Slovensku dojel Vácha druhý

Písek - Motokárový pilot Jindřich Vácha z Písku má za sebou další závod mezinárodního mistrovství Slovenska ve třídě ICC. Na jaře v letošních prvních startech byl druhý a čtvrtý. Tentokrát skončil celkově druhý za dalším Čechem Klobásem. Po prvním měřeném tréninku byl Vácha druhý. Maďar Atila Horváth ale v opravách odsunul píseckého jezdce do druhé řady.

„Nevadilo mi to tolik, protože starty se mi v poslední době dařily,“ řekl Vácha. Měl pravdu, chvíli byl dokonce v čele, ale Klobás ho přece jen předjel. „A začal mi ujíždět.“ Třetí jezdil Štěpán Dostál. Na něj se však natlačil Horváth a probil se za Váchu. „Začali jsme se vzájemně předjíždět,“ popsal Vácha. Závod pro něj byl dlouhý, jelo se 28 kol.

Ve 20. okruhu odrazil Vácha atak Maďara a v posledním kole byl druhý. Tam se soupeř znovu pokusil o útok. „Dokonce jsme o sebe trochu škrtli,“ přiblížil Vácha závěr rozjížďky. „Ale bylo to v pořádku.“ Ze střetu vyšel dobře, zůstal druhý.

Horváth nakonec o centimetry prohrál i s Dostálem a skončil čtvrtý.

Do druhé jízdy odjel Vácha suverénně první a osm kol vedl, znovu ho však dojel Klobás. „Upravovali jsme podvozek a karburátor, zlepšilo se to,“ řekl dále Vácha.

Proto mohl Klobásovi déle odolávat.

Když se dostal na druhé místo, zavěsil se za vedoucího jezdce. Ve 14. a 15. kole se s Klobásem vzájemně předjel a znovu jel těsně druhý.

„Potom přišel kritický moment druhé jízdy,“ naznačil Vácha problém.

Jezdec o kolo zpět první dva piloty rozdělil, Jihočech ztrácel 15 metrů. Do cíle sice ztrátu stáhl, ale byl znovu druhý. O 15 setin vteřiny.

„Nejhorší to není,“ přemítal Vácha.

Ze čtyř startů v Dunajské Stredě má tedy letos tři druhá místa a jedno čtvrté. Letos se ještě chystá na závěrečný závod mezinárodního mistrovství Česka. A nevylučuje, že pojede i jiné soutěže.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž