Motocyklový tým z Hradce půjde výš

Hradec Králové - Ještě ani nestačili vstřebat zkušenosti z právě skončené povedené sezony, ve které absolvovali mistrovství Evropy třídy superstock a už mají odvážný plán na tu následující. Pokud jej dotáhnou do úspěšného konce, hradecký motocyklový tým KL Intermoto příští rok povýší - silniční jezdci této stáje se totiž téměř jistě zúčastní mistrovství světa třídy supersport.

"Chceme zase o kousek výš a účast v mistrovství světa je oním krokem," komentují své rozhodnutí spolumajitelé KL Intermoto Josef Kubíček a Jiří Látr.

Třídu supersport tento tým obsazoval už v minulosti. Před třemi lety se ale rozhodl pro superstocky a vrhl se na vrcholnou evropskou soutěž této kategorie.

Letos zažil v mistrovství Evropy nejlepší sezonu. "Takovou jsme neměli od založení našeho týmu," tvrdí spolumajitelé. Do evropského šampionátu vyslali Tomáše Mikšovského a Španěla Alexe Martineze. Jejich zásluhou tým téměř v každém závodě bodoval.

"Nasbírali jsme třiašedesát bodů, což je pro nás obrovský úspěch. Z třiadvaceti zúčastněných týmů jsme se podle získaných bodů umístili sedmí," uvádí Kubíček.

Když přišla krátce před koncem evropského šampionátu nabídka na vstup do třídy supersport, vedení klubu nezaváhalo. "Jsme rozhodnuti to zkusit," hlásí spolumajitelé.

Světový šampionát supersportů se stejně jako mistrovství Evropy třídy superstock jezdí jako součást mistrovství světa superbiků. Rozdíl je jen v tom, že na rozdíl od superstocků se závodí také mimo Evropu.

"Bude to náročné, ale kromě Spojených států pojedeme vše. Takže nás čeká i Austrálie a Katar," vypočítal Látr.

O definitivním jezdeckém obsazení nemá vedení týmu ještě jasno. Po roční spolupráci se rozchází se Španělem Martinezem, naopak Mikšovský bude pokračovat. "Martinez potvrdil, že je dobrým jezdcem a jeho účast pomohla i Mikšovskému," říká Kubíček.

Mladý nadějný jezdec se tak s největší pravděpodobností stane prvním Čechem, který tento seriál absolvuje.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž