Motocyklový závodník Karel Abraham

Motocyklový závodník Karel Abraham | foto: David Neff, MAFRA

Motocyklista Abraham dojel v tréninku ve Valencii druhý a třetí

  • 0
Český motocyklový jezdec Karel Abraham obsadil druhé a třetí místo v trénincích na závěrečný závod MS silničních motocyklů Velkou cenu Valencie. Dopoledne ztratil na nejrychlejšího Stefana Bradla pouhých 25 tisícin sekundy, odpoledne dvě desetiny.

Abraham, pro kterého je závod ve Valencii posledním v třídě Moto2 před přestupem do MotoGP, byl dokonce blízko k tréninkové výhře. A to i přesto, že po pádu při tréninku na minulý závod v Portugalsku má nalomený loket.

"Začal jsem dobře, ale to hlavní mám stále před sebou. První důležitý krok mě čeká v v sobotu odpoledne, kdy se pojede kvalifikace," uvedl Abraham v oficiální tiskové zprávě svého týmu AB Cardion.

Potěšilo ho ale, že se mechanikům podařilo hned první den správně nastavit motocykl. "V sobotu dopoledne už jen doladíme drobnosti. V pátečním dopoledním tréninku jsme měli chvíli problémy s předkem, který odskakoval, ale vyřešili jsme to," dodal Abraham, který si pochvaloval, že jeho stroj dosahuje dobré maximální rychlosti.

V třídě do 125 ccm obsadil Jakub Kornfeil 19. a 22. místo. Marc Márquez, který útočí na páté vítězství po sobě a na zisk titulu mistra světa, byl v obou trénincích druhý.

V královské kubatuře MotoGP se o triumfy v trénincích podělili již jistý mistr světa Jorge Lorenzo a Casey Stoner.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž