Filip Salač

Filip Salač | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Talentovaný motocyklista Salač dostal divokou kartu pro MS v Brně

  • 0
Motocyklový jezdec Filip Salač bude na divokou kartu startovat v srpnové Velké ceně České republiky v Brně v kategorii Moto3. Šestnáctiletý domácí talent se v šampionátu představí poprvé v kategorii a doplní dva pravidelné české účastníky seriálu Jakuba Kornfeila (Moto3) a Karla Abrahama (MotoGP).

„Je to skvělá zpráva a jsem za ni moc rád. Divokou kartu je těžké získat, moc si toho vážím. Teď jen doufám, že se nám podaří dobře připravit a nastavit motorku. I když vypadá téměř stejně jako rookies, technicky je úplně jiná. Hlavně motor, převodovka, brzdy a v neposlední řadě podvozek,“ uvedl Salač v tiskové zprávě Autoklubu ČR.

Salač druhým rokem startuje v seriálu Red Bull MotoGP Rookies Cup, který je součástí vybraných závodů MS. Letos se ale na Masarykově okruhu nepojede.

„Brněnský okruh je rychlý, preferoval bych mokro. Vody se nebojím a na mokru se trochu mažou výkonnostní rozdíly motocyklů. Budu rád za umístění do dvacátého místa, dosažení bodované pozice by bylo super,“ uvedl Salač, jenž je po třech závodech ve svém hlavním šampionátu pátý. Rodák z Mladé Boleslavi ale například startuje i v seriálu FIM CEV Repsol Moto3, kde je průběžně sedmnáctý.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž