V předchozích jedenácti ročnících Galavečeru bojovníků Night of Warriors spolu...

V předchozích jedenácti ročnících Galavečeru bojovníků Night of Warriors spolu soupeři zápolili v klasickém ringu, zítra uvidí fanoušci v liberecké Home Credit Areně vyhrocené bitvy v MMA kleci. | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Libereckou arénu poprvé rozvášní bojovníci v kleci. Je tu Night of Warrior

  • 1
Příznivce bojových sportů čeká v sobotu v liberecké aréně atraktivní večer. Pořadatelé z BFC Liberec pro ně totiž ve 12. ročníku populární akce Night of Warriors přichystali zásadní novinku: bojovníci v kategoriích K-1 a MMA se proti sobě postaví nikoli v ringu, jako obvykle, ale v zápasnické kleci.

„Chtěli jsme pro fanoušky bojových sportů v Liberci připravit zase něco nového, abychom se posouvali dál a myslím, že ta MMA klec pro ně bude celkem příjemná změna. A proto jsme dali i víc zápasů v té kategorii MMA,“ vysvětlil Martin Berka, šéf BFC Liberec.

MMA (Mixed Martial Arts) je plnokontaktní bojový sport umožňující údery i chvaty, boj ve stoje i na zemi, a spojuje různé techniky jiných bojových sportů i umění.

Vrcholem zítřejší Night of Warriors bude závěrečný souboj v MMA na 3x5 minut. V něm nastoupí 32letý nejlepší český bojovník Karlos Vémola, přezdívaný Terminátor, proti stejně starému Rakušanovi Maximilianovi Bajlitzovi.

V předchozích soubojích poženou diváci, kteří pokaždé dokázali v aréně vytvořit pořádně bouřlivou atmosféru plnou vášní, za vítězstvím borce z domácího BFC Liberec Davida Vinše, Tomáše Penze, Martina Palu či Samuela Duška.

„Hlavně Vinš a Penz si chtějí spravit chuť, protože na našem minulém galavečeru v aréně prohráli. Takže jsou pořádně nabroušení a super připravení,“ naznačil Berka.

Kromě dalších českých bojovníků v čele s hvězdou K-1 Petrem Vondráčkem se v kleci představí i kvalitní borci z Ukrajiny, Německa, Francie nebo Itálie. „Myslím, že tenhle galavačer bude hrozně nabitý,“ tvrdí Martin Berka.

Night of Warriors XII začne předzápasy v 18 hodin, program série hlavních zápasů odstartuje úderem 19. hodiny. V předprodeji vyjde vstupenka na 399 korun, v sobotu na místě už o stovku víc. Více informací je na www.nightofwarriors.cz a www.sportparkliberec.cz.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž