Posádka Jan Kopecký - Petr Dresler při průjezdu etapou Valašské rally.

Posádka Jan Kopecký - Petr Dresler při průjezdu etapou Valašské rally. | foto: Petr Janeček, MAFRA

Mistři přijedou na příbramskou rally. S bezpečnostním vozem

  • 0
A přece se na příbramské rally objeví mistrovská posádka! MF DNES sice v pondělním vydání správně informovala, že Jan Kopecký s Pavlem Dreslerem nefigurují mezi přihlášenými na víkendový poslední podnik letošního ročníku, ale jistí vítězové mezinárodního mistrovství České republiky z mladoboleslavské Škody Motorsport přijedou na Rally Příbram jako bezpečnostní posádka.

"Bezpečnost na soutěžních tratích se musí permanentně zvyšovat. Velmi rádi proto podpoříme zájem promotéra českého mistrovství a organizátorů soutěže v jejich společném úsilí," řekl šéf týmu Škoda Motorsport Michal Hrabánek.

Pořadatelé tak reagují na letošní tragické události z předchozích podniků domácího šampionátu.

Při květnové Rally Český Krumlov zemřel navigátor Aleš Zimolka, o necelé dva měsíce později při Rally Bohemia podlehl následkům nehody navigátor Bohuslav Ceplecha a naposledy při Barum Rally počátkem září zemřel čtyřiapadesátiletý divák poté, co vůz Václava Kopáčka neočekávaně vyletěl mimo trať.

"Věříme, že alespoň částečně přispějeme k větší bezpečnosti tohoto krásného sportu. Je důležité, aby bylo posíleno úsilí o zvýšení bezpečnosti na tratích," uvedl pilot Jan Kopecký, který letos vyhrál v domácím šampionátu pět závodů.

V Příbrami usedne do bezpečnostního vozu Škoda Fabia Monte Carlo.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž