Melandri si v Suzuce zlomil nohu

  • 2
Suzuka - Italský motocyklista Marco Melandri vážně havaroval při tréninku na úvodní závod mistrovství světa v japonské Suzuce. Dvacetiletý šampion v kubatuře do 250 ccm si zlomil na dvou místech kotník i stehenní kost na pravé noze a na debut v královské třídě MotoGP si tak musí počkat. "Byl to nejhorší pád, jaký jsem kdy na motorce měl. Letěl jsem vzduchem hrozně dlouho, pak mi motorka přeletěla nad hlavou a několikrát se převrátila," popsal Melandri karambol o pár hodin později novinářům v nemocnici. Závodit bude moci zřejmě nejdřív tak za šest týdnů ve Španělsku.

Melandri uklouzl se svou yamahou v rychlé pravotočivé zatáčce necelou půlhodinu po začátku tréninku. Při hrozivém pádu si rovněž zlomil nos, a když jej vrtulník dopravil z okruhu do nemocnice, vyšetření potvrdila původní odhady na zlomeninu kotníku. A to dokonce na dvou místech, včetně drobné fraktury stehenní kosti.

Mladý motocyklista v loňské sezoně vyhrál devět Velkých cen ve třídě do 250 ccm a letos odborníci s napětím očekávali jeho debut ve vyšší kubatuře. Podle lékaře Claudia Costy, který stanovil diagnózu, by však mohl Melandri naskočit do šampionátu již 11. května ve španělském Jerezu.

Marco Melandri krouží po okruhu v Brně se svou aprílií při tréninku dvěstěpadesátek


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž