Matějovský vyhrál závod EP tahačů v Itálii

Misan - Český jezdec Stanislav Matějovský vyhrál v italském Misanu s vozem Tatra třetí podnik seriálu Evropského poháru tahačů na okruzích v kategorii Super race B. V kvalifikaci sice dojel druhý, ale hlavní závod vyhrál a vede i celkovou klasifikaci. "Tak těžce vybojované vítězství nepamatuji," svěřil se Matějovský.

"V sobotním tréninku se nám rozpadla převodovka a následně totálně odešel i motor. Všechno se podařilo mechanikům vyměnit, což byl heroický výkon. V dalším tréninku jsem dojel třetí, ale nevydržela opět převodovka," vykládal o problémech, které jej zaskočily.

"V kvalifikaci do mne narazil z boku Hahn a vyhodil mě mimo trať. Zhasl mi motor, ale podařilo se mi znovu nastartovat a vyhrabat se ze štěrku a dojet druhý," přiblížil Matějovský průběh první části závodu. "Hlavní závod začal mojí havárií s Crozierem. On se roztočil na trati, ale mě se podařilo protáhnout kolem a jet dál. Po pěti kolech jsem uslyšel nepříjemné pískání a napadlo mě, že nevydržel chladič," líčil český jezdec.

"Nakonec to byl vypadlý šroubek od turbodmychadla. Podařilo se mi přeci jenom dovézt vůz na prvním místě do cíle, takže jsem letos vyhrál druhý ze tří pohárových závodů," dodal Matějovský.

V kategorii A statečně bojoval Gerd Körber s Buggyrou, ale opět ho brzdily technické problémy, i když v tréninku dokázal zajet i třetí nejlepší čas. Po překročení povolené rychlosti mu byl anulován čas z kvalifikace, nakonec musel odstoupit pro opakované technické   problémy.

Super race Trucky A - hlavní závod: 1. Kreuzpointner (Něm./MAN), 2. Albacete, 3. Luostarinen. Celkově: 1. Kreuzpointner 75 bodů, 2. Albacete 74, 3. Luostarinen a Bösiger po 53.
Kategorie B - hlavní závod: 1. Matějovský, 2. Rehfeld, 3. Crozier. Celkově: 1. Matějovský 82, 2. Crozier 74, 3. Rehfeld.
Race Trucky - hlavní závod: 1. Bernau, 2. Lenz, 3. Allgäuer, 4. Vojtíšek. Neděle: 1. Bernau, 2. Lenz, 3. Allgäuer. Celkově: 1. Bernau 159, 2. Lenz 145, 3. Oliver (Brit./MAN) 105, 4. Vojtíšek 86.


Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon