Martin Kolomý s tatrou během Rallye Hedvábná stezka. | foto: BUGGYRA media

Honičky na Hedvábné stezce, Kolomý se vrátil do průběžného vedení

  • 2
I ve třetí etapě se průběžné pořadí Rallye Hedvábná stezka kompletně přesypalo. A do čela soutěže kamionů se vrátil Martin Kolomý s tatrou, český pilot týmu Buggyra Racing.

Kolomý obsadil v pondělní etapě druhé místo za Sergejem Vjazovičem z Běloruska s vozem MAN a v průběžném pořadí tak předstihl Nizozemce Maartena van den Brinkena, který na 329 kilometrech rychlostní zkoušky mezi Ufou a Kostanajem zajel až desátý čas.

„Hodně rychlá etapa, konečně přestalo pršet, ale i tak to bylo hodně uklouzaný. Phoenix přímo letěl. Navigačně jsme žádnou chybu neudělali a jsem rád, že jsme v cíli. Začíná se to pěkně rozjíždět, ale chleba se bude lámat později, proto si z průběžného vedení zatím moc nedělám,“ popisoval Kolomý.

Na prvním místě má náskok 2:40 minuty na domácího Antona Šibalova, aktuálně nejrychlejšího pilota kamazu. Třetí je Dmitrij Sotnikov a čtvrtý Ajrat Mardějev, kteří také hájí barvy ruského továrního týmu.

Martin Kolomý na trati Rallye Hedvábné stezky.
Martin Kolomý na trati Rallye Hedvábné stezky.
Martin Kolomý na trati Rallye Hedvábné stezky.

Martin Kolomý na trati Rallye Hedvábné stezky.

Aleš Loprais měl v neděli technické problémy a nedojel do cíle druhé etapy. Podle dostupných informací se mu nakonec podařilo opravit nefunkční spojku a v rallye by měl s velkou penalizací pokračovat. V pondělních výsledcích však chybí a neobjevuje se ani na mezičasech. Podle zprávy Buggyry do třetí etapy nenastoupil.

Do čela kategorie automobilů se vrátil Sébastien Loeb z Francie, který zásluhou nejrychlejšího času opět předstihl krajana Stéphana Peterhansela, týmového kolegu z Peugeotu.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž