Kvůli brzdám nebyl v pohodě a ztrácel

Valašské Meziříčí - Čtyři body za sedmou příčku v absolutním pořadí Valašské rallye si na své konto připsal Tomáš Vojtěch, který byl ve druhém podniku mezinárodního mistrovství republiky v automobilových soutěžích nejlépe umístěným účastníkem z Libereckého kraje. Na třinácté pozici skončil Jan Krečman, jenž v klasifikaci skupiny N méně upravených vozů skončil stejně jako v prvním závodě na bronzovém stupínku. Krečmana, startujícího na místě spolujezdce vedle Jiřího Tošovského, o lepší výsledek v celkovém pořadí připravily technické problémy s vozem v prvních kilometrech. "Auto velice špatně brzdilo," postěžoval si navigátor z Hrádku nad Nisou.

"Jirka z toho byl hodně špatný, nejel v dobré pohodě a tak jsme v první etapě ztratili na soupeře téměř minutu a půl. Druhý den jsme jeli nadoraz a snažili se zlepšit především výsledek ve skupině. Postup z šesté příčky na třetí byl však maximem," dodal Krečman.

Štěpán Vojtěch už ve druhé rychlostní zkoušce přetočil svůj automobil přes střechu. Jeho starší bratr Tomáš se spolujezdcem Štěpánem Palivcem jel s větší rozvahou, přesto se držel od začátku v elitní desítce. Po šestém z jedenácti měřených úseků postoupil na osmé místo a vzápětí na sedmou pozici, kterou s přehledem udržel až do konce. "Jsme spokojeni. V silné konkurenci jsme dojeli do cíle na bodovaném místě," říkal po závodě Tomáš Vojtěch. 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: Rozvaha