Křoustek získal v Tanvaldu titul

Tanvald - Martin Křoustek si druhým místem v posledním závodu českého šampionátu v trialu zajistil premiérový titul domácího mistra. Z vítězství v Tanvaldu se nakonec radoval obhájce prvenství Pavel Balaš z Desné, který však přesto skončil celkově až třetí. Před třináctým kláním totiž měli reálnou šanci na titul jen Jiří Svoboda a Křoustek, které v redukovaném pořadí dělil pouze bod.

Křoustek však dokázal na severu Čech vzájemný minisouboj vyhrát a po vyškrtnutí dvou nejslabších výsledků svého soka naopak o bod porazil.

Pavel Balaš si po nevydařeném působení v domácím mistrovství alespoň trochu spravil chuť v šampionátu družstev, když se společně s Jiřím Svobodou a Pavlem Kohoutem radoval z prvenství v barvách týmu Rana-Vlk Brozany.

Martin Křoustek s Romanem Korberem a Davidem Fabianem poté pod hlavičkou Ferodo Repsol týmu obsadili celkové druhé místo.

Výsledky: 1. Balaš (Gas-Gas), 2. Křoustek (Beta), 3. Svoboda (Montesa). Celkově: 1. Křoustek 196 bodů, 2. Svoboda 195, 3. Balaš 193.
Družstva: 1. Team Rana-Vlk Brozany (Balaš, Svoboda, Kohout), 2. Team Ferodo Repsol (Křoustek, Korber, Fabian), 3. Team Motul Průhonice (Petráček, Mašek, Kadlec).


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž