Kresta už v Rallye Bohemia vede

Mladá Boleslav - Favorit už vede. Roman Kresta se po první etapě Rallye Bohemia dostal do čela průběžného pořadí a před závěrečnými šesti nedělními rychlostními zkouškami má náskok jedenácti vteřin na druhého Václava Pecha, třetí je zatím Jan Kopecký. "Rozhodnout ale může sebemenší chybička," varuje Kresta.

Krestovi i zatím druhému Pechovi nahrály technické problémy Kopeckého, jehož tovární fabii WRC zlobily brzdy.

"Potíže jsme měli již v závěru druhé erzety a na přejezdu na další zkoušku jsme provizorně opravovali," uvedl opecký, vítěz páteční supererzety.

Na třetí rychlostce jsem ztratil skoro minutu, prvních šest kilometrů jsem mohl používat pouze ruční brzdu. Ke konci se to zlepšilo, ale přesto jsem se na vůz nemohl plně spolehnout, a proto bylo nutné jet pomaleji."

V servisu tým vše opravil a dvaadvacetiletý jezdec zajel na několika dalších úsecích nejrychlejší čas, na lepší než třetí místo v průběžném pořadí to však nestačilo. Momentálně Kopecký ztrácí na lídra téměř minutu.

Sedmá rychlostní zkouška se stala osudnou do té doby pátému Pavlu Valouškovi, který urazil přední pravé kolo u své corolly.

Defekt a následný výlet mimo trať zase postihly Emila Trinera. Mezi diváky populární pilot se v té chvíli držel na čtvrtém místě. Se ztrátou více než šest minut sice nakonec do cíle erzety dojel, ale před koncem první etapy odstoupil i on.

Neoficiální výsledky po 1. etapě:
1. Kresta, Tománek (Ford Focus WRC) 1:35:40,7 hod., 2. Pech, Uhel (Ford Focus WRC) -11,9, 3. Kopecký, Schovánek (Škoda Fabia WRC) - 59,9, 4. Š. Vojtěch, Ernst (Peugeot 206 WRC) -3:00,9, 5. Schie, Engen (Toyota Corolla WRC) -5:59,5, 6. Prokop, P. Novák (Škoda Octavia WRC) -7:00,0.

Roman Kresta s Fordem Focus WRC při Rallye Bohemia.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž