V PRACHU. Soutěžní jezdec Jan Kopecký se v Portugalsku, kde si dojel pro druhé místo, řítí po prašné cestě.

V PRACHU. Soutěžní jezdec Jan Kopecký se v Portugalsku, kde si dojel pro druhé místo, řítí po prašné cestě. | foto: Zdeněk Sluka

Kopecký se v novém seriálu ocitl na stupních vítězů dřív, než čekal

  • 2
Kostelec nad Orlicí - Stáli nad hlavami početného publika a mávali poháry, které krátce předtím dostali za druhé místo. V těch chvílích bylo už jasné, že soutěžní jezdec Jan Kopecký se mezi špičkou seriálu Intercontinental Rally Challenge pro tuto sezonu asi usadil natrvalo.

Společně se svým spolujezdcem Petrem Starým totiž dojel ve druhém podniku Intercontinental Rally Challenge na druhém místě.

A výsledek z Rally de Portugal je vynesl na třetí příčku průběžného pořadí.

„Umístění na stupních vítězů v sérii Intercontinental Rally Challenge jsme si přáli, ale nečekal jsem, že budeme úspěšní již tak brzy a navíc na portugalské šotolině,“ netajil spokojenost manažer týmu Josef Kopecký.

Jeho syn navázal na 5. místo v nedávném závodě IRC v Turecku, kde stejně jako v ještě úspěšnějším startu v Portugalsku řídil vůz Peugeot 207 S2000.

Kopeckému pomohly v cestě za premiérovým pódiovým umístěním také problémy soupeřů. Belgický favorit Francois Duval, jenž byl po první etapě v čele, musel ze soutěže odstoupit, Vouilloz se propadl zejména vinou defektu.

„Výborný výsledek se nerodil lehce. V poslední etapě jsme chybovali ve výběru pneumatik, proto jsem se nemohl pokusit zaútočit na vítězství,“ uvedl Jan Kopecký

Své výborné postavení v průběžném pořadí seriálu bude dvojice Jan Kopecký, Petr Starý poprvé obhajovat na konci června, kdy se v Belgii jede YpresWesthoek Rally.

Součástí desetidílného šampionátu je také srpnová Barum Rally v okolí Zlína a Otrokovic.

Jeden závod jezdci také absolvují mimo Evropu, listopadová Rally de Chine by dokonce měla celý seriál uzavřít.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž