Kopecký nesmí na start Bohemie

Mladá Boleslav - V okolí Mladé Boleslavi se v Rallye Bohemia nepředstaví Jan Kopecký, jemuž organizátoři kvůli nedovoleným seznamovacím jízdám odmítli přihlášku. Ve startovním poli tak budou chybět dva vozy specifikace WRC, neboť kvůli finančním potížím po vážné havárii neodstartuje ani Karel Trojan. Oba startují s Toyotami Corolla. "Stejně jako ostatní pořadatelé máme problémy s trénujícími jezdci. Musel jsem některým starostům slíbit, že se nebude opakovat loňský rok, kdy ve vesnicích již měsíc předem závodila auta," uvedl ředitel soutěže Karel Běla.

Smůlou pro Kopeckého bylo, že jej sám Běla při přestupku přistihl. "Potkal jsem je v Mladé Boleslavi, tak jsem jel za nimi," řekl Běla. Nepovolené testování je celkem častým jevem českých rallye. Organizátoři si proto do předpisů zařadili jeho zákaz a možnost následných sankcí. "Víme, že nejde uhlídat vše, ale snažíme se to kontrolovat. Ostatní nyní vědí, že to hlídáme," dodal Běla.

Důvodem Trojanovy neúčasti je havárie a z ní pramenící finanční ztráty v průběhu soutěže v Českém Krumlově. "Důvodem jsou peníze. Na corolle je škoda dva a půl miliónu korun. Auto je sice pojištěné, ale spoluúčast je vysoká. V pokladně jsme na nule, Bohemku bychom absolvovali na dluh," uvedl Trojan pro motorsport.idnes.cz. Tým Joka také zvažuje, že se nezúčastní ani následné Rallye Příbram.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž