Kopecký hájí nejrychlejší časy z loňska

Kostelec nad Orlicí - Pojede až na konci startovního pole a jeho výsledek se do celkového pořadí českého šampionátu nezapočítá. Přesto kostelecký jezdec Jan Kopecký bere dnes začínající Rally Bohemia vážně, navíc se svým vozem Škoda Fabia WRC bude patřit k největším lákadlům.

"V posledních dvou ročnících se nám v okolí Mladé Boleslavi s tovární Fabií výrazně dařilo a rádi bychom na skvělé výsledky z posledních dvou let navázali," nechal se slyšet jezdec, který byl v uplynulých dvou ročnících populární soutěže nejrychlejší.

Letos se však musí připravit na novou trať, na které zůstalo při starém jediné - závod se jede na asfaltových cestách. "Čeká nás pozměněná trať a to ještě zvýší atraktivitu letošní ročníku," soudí borec, který se v této sezoně soustředí na závody mistrovství světa.

Ve dvou etapách posádky soutěžních speciálů WRC absolvují deset rychlostních zkoušek v okolí Mladé Boleslavi a Liberce v rámci závodu Super Race.

Celková délka měřených testů v tomto závodě je 163 kilometrů a kromě Kopeckého s tovární Fabií WRC se představí domácí Štěpán Vojtěch s Peugeotem 307 WRC nebo norský jezdec Thomas Schie s Fordem Focus WRC.

Rally bude tradičně zahájena supererzetou v divácky velmi atraktivní sosnovské aréně, kde posádky speciálů WRC čeká dvojnásobný počet kol oproti ostatním posádkám.

O evropské i republikové body bude na Rally Bohemia usilovat kompletní domácí elita v čele s Václavem Pechem juniorem. Doplní ji kvalitní účastníci z ciziny - rakouský pilot Achim Mörtl, Patrik Flodin ze Švédska, Poláci Kajetanovič a Kuchar nebo německý talent Aaron Burkart.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž