Jandík zabodoval v Řecku, Cais uspěl v Příbrami

Fryšták, Zlín - Dva jezdci ze Zlínska, kteří pilotují produkční vůz Mitsubishi Lancer Evo VII, se o víkendu výrazně prosadili v předposledních dílech rozdílných šampionátů v rallye. Miroslav Jandík dojel na řecké Rallye Elpa pátý, v celkové klasifikaci ME poskočil na čtvrté místo. Miroslav Cais na domácí Rallye Příbram skončil ve své kategorii druhý, v šampionátu je třetí místo.

Na řecké soutěži, jejíž centrum bylo v Patrasu, zvítězil jistý mistr Evropy Simon Jean-Joseph z Martiniku.

Po triumfu na Barum rally pokořil rivaly potřetí v řadě, předtím ještě vyhrál v Turecku. Druhý dojel Belgičan Bruno Thiry, Jandík skončil pátý.

„S výsledkem jsme spokojeni. Celý trénink bylo hezky, ale během soutěže se počasí výrazně zhoršilo. Na klouzavých asfaltech v horách jsme měli štěstí, v závěru nám ubývala voda v chladiči,“ vydechl si Jandík.

Pro Caise nezačala soutěž domácího šampionátu šťastně, ještě před soutěží mu někdo vykradl tréninkový vůz. Nenechal se však rozhodit a klidnou jízdou získal důležité body za druhou příčku.

„Úspěch vyvážil rozčarování z krádeže. V první etapě jsme vydělali na volbě pneumatik, ve druhé jsme ustáli souboj čtveřice jezdců o druhé místo,“ popsal Cais.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž