jaromír Jágr za volantem Tatry Jamal - Jaromír Jágr se za volantem Tatry Jamal...

jaromír Jágr za volantem Tatry Jamal - Jaromír Jágr se za volantem Tatry Jamal chystá vyrazit na mostecký autodrom. Vedle sedí pilot tahače Stanislav Matějovský. | foto: Jiří Holý

Jágr: Závodní tahač je jako traktor

Most - Již poněkolikáté měla hokejová hvězda příležitost svézt se v závodním voze. Ovšem tentokrát, o víkendu v Mostě, se Jaromír Jágr odvážil nastoupit přímo do role závodníka. Dříve se "jen" vozil. S Tatrou Jamal z evropského šampionátu závodních tahačů objel jedno kolo severočeského autodromu. "Řídilo se to báječně, sedíte vysoko a máte přehled," řekl Jágr. Všem a hlavně Matějovskému pak trochu vyrazil dech, když se ještě nechal slyšet: "Jako kluk jsem řídil traktor a tohle bylo podobné," dodal s potutelným úsměvem Jágr.
Jágr nebyl sám ze známých osobností, které v Mostě na vlastní kůži okusili, co to je motorsport. Jezdec série Česká pojišťovna Škoda Octavia Cup Josef Paseka svezl lyžačku Kateřinu Neumannovou.

"Čekala jsem, že to bude jiné než v sériovém autě, ale byla jsem překvapená. Hlavně zrychlením, tvrdým brzděním a také pneumatikami, které perfektně seděly," řekla slavná běžkyně.

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž