Fernando Alonso

Fernando Alonso | foto: AP

Alonso vyhrál virtuální Indy 500, těsně porazil Buttona

  • 1
Na reálné trati Indy 500 by se měl představit v srpnu. A pokud by Fernando Alonso dosáhl na premiérové vítězství, vstoupil by do historie motoristického sportu. Nanečisto už si to dvojnásobný mistr světa formule 1 vyzkoušel nyní, když vyhrál virtuální závod v Indianapolis. Akce se zúčastnila spousta řada legend včetně osmdesátiletého Maria Andrettiho.

Osmatřicetiletý Španěl porazil na simulátoru o pouhých 37 tisícin sekundy dalšího bývalého mistra světa F1 Jensona Buttona.

„Skvělá zábava, JB!!! Přijeď na opravdovou 500,“ napsal na twitteru Alonso svému britskému soupeři.

Rodákovi z Ovieda chybí pouze vítězství v Indianapolis k tomu, aby jako teprve druhý pilot historie po Grahamu Hillovi zkompletoval takzvanou „Trojkorunu motorsportu“. Na kontě už má požadované vítězství ve Velké ceně Monaka i triumf ve čtyřiadvacetihodinovce v Le Mans.

Americká legenda Andretti při svém esportovém debutu dojel o kolo zpět. „Bavil jsem se. Sice to vypadlo, že jsem byl u všeho, co se tu stalo, ale jinak jsem si to užil,“ řekl mistr světa F1 ze sezony 1978 a vítěz Indianapolis z roku 1969.

Nejvýznamnější americký formulový závod 500 mil Indianapolis se měl jet tuto neděli, ale kvůli pandemii koronaviru byl přeložen na 23. srpna. Jeho online verze se kromě Andrettiho zúčastnilo ještě šest bývalých šampionů včetně třiasedmdesátiletého Brazilce Emersona Fittipaldiho či Kolumbijce Juana Pabla Montoyi.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž