Villeneuve má na jachtě kokpit F1

Londýn - Jacques Villeneuve si na své jachtě za účelem zlepšit si svůj tělocvičný režim instaloval simulátor formule jedna. Hvězda BARu za zařízení, které je věrnou replikou kokpitu monopostu BAR 003 zaplatila přibližně 35 000 USD. Zařízení je celé uzavřené a dokáže bez nutnosti kamkoliv cestovat simulovat teplotu a vlhkost na Sepangu či chlad panující na Silverstone. "Je to simulátor ve tvaru kokpitu jeho vozu, sedí v něm a je v něm připoután pásy a točí volantem. Při řízení pracuje proti síle- Trénink, který v něm provádí, je těžký, ale jak potvrdí každý jezdec, klíčový. Týmy nechtějí prohrávat kvůli lidským chybám," uvedl Villeneuvův osobní trenér Erwin Gollner.

"Formuli jedna nejde porovnávat s jiným sportem. Pro automobilového závodníka není důležité, zda je výborný běžec. Sprint, osmistovka i maratón jsou každá jiná disciplina a jejich běžci jsou také velmi odlišní. Jezdci cvičí aerobik, ale mají i zvláštní tréninky pro šíji a zápěstí. Během čtrnácti dnů máme čtyři tréninkové dny po šesti hodinách. Jacques dělá gymnastiku, běhá a jezdí na kole. To vše je potřebné pro dobrý chod srdce. Je-li potřeba něco vylepšit, děláme speciální cviky," dodal Gollner.

Tělocviku věnují jezdci formule jedna v čele s Michaelem Schumacherem a Davidem Coulthardem velkou pozornost. Dnes již není neobvyklé, když mají závodníci sebou na tratích mobilní tělocvičnu. Do svého fitness centra investovala nejvyšší částku stáj Benetton.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž