Huleš možná otestuje pětistovku

P r a h a - Jediný český zástupce v motocyklovém seriálu mistrovství světa Jaroslav Huleš se rozhodl ukončit spolupráci s továrním týmem Italjetu. Šestadvacetiletý jezdec opustil italskou stáj po nevydařeném závodu v Brazílii. V Japonsku a Austrálii, kde šampionát vyvrcholí, již podle svých slov s italským motocyklem ve třídě do 125 ccm startovat nebude. "Důvodů, proč jsem se tak rozhodl, bylo několik. Italjet mi znemožňoval testování s jinými týmy, přestože jsme s ním neměl smlouvu na příští sezonu uzavřenou. V Brazílii mi sice smlouvu předložili, ale nečekaně po mně požadovali, abych přinesl pět milionů korun," vysvětlil Huleš.

Nejvíc ho rozčílil neprofesionální přístup týmu k přípravě na závod. "Vůbec mi nejel motocykl, což je nejdůležitější," zdůraznil. Hned v Brazílii dostal Huleš nabídky od jiných stájí. Vedení týmu Semprucci oslovilo s tím, že by mohl zastoupit zraněného Williama de Angelise.

"Přestože má zlomenou nohu, rozhodl se v Japonsku nastoupit. Kdyby mu to nešlo, možná, že bych jel v Austrálii," uvedl Huleš. Musel by si ale zvyknout na specifický motocykl Aprilia, který mu při testech nevyhovoval. Druhou šancí je start v nejsilnější kubatuře s hondou za francouzský tým Tecmas Honda Elf, jenž hledá náhradu za zraněného Sebastiena Gimberta.

"Mluvil jsem s majitelem týmu, který chtěl, abych jel už v Japonsku. To je ale moc brzy, potřebuji čas na testování," řekl Huleš. V případě, že by se na Phillip Islandu představil opravdu v královské kubatuře, jednalo by se dlouhodobější spolupráci. "Celou zimu bych poté testoval a jel bych za ně i další rok," dodal Huleš.

Nejlepším výsledkem českého závodníka v letošní sezoně bylo osmé místo v anglickém Doningtonu. Jinak se Huleš často potýkal s technickými problémy a v celkovém pořadí mu patří 18. místo se ziskem 25 bodů.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž