Marek Červený při závodu 300 zatáček Gustava Havla

Marek Červený při závodu 300 zatáček Gustava Havla | foto: Profimedia.cz

Motocyklová elita pojede Havířovský zlatý kahanec

  • 1
Isle of Mann, Nort West, Ulstern GP, Macau Grand Prix... To jsou prestižní silniční motocyklové závody Světového poháru Duke Road Race Rankings. A mezi ně patří také Havířovský zlatý kahanec.

Ten se o víkendu pojede po devětadvacáté. Stejně jako loni patří zároveň do Evropského poháru International Road Racing Championship (IRRC).

"Představí se nejlepší světoví jezdci na přírodních okruzích," uvedl Martin Mojžiszek, viceprezident pořádajícího občanského sdružení Prosport-cz.

Na startu bude zhruba 250 jezdců z Česka, Slovenska, Rakouska, Německa, Itálie, Francie, Holandska, Belgie, Irska, Anglie a Dánska. Utkají se v devíti závodech.

"Škoda, že je zraněný Michal Dokoupil, který mohl uspět v šestistovkách," podotkl Mojžiszek. "Z českých jezdců mají největší šance Petr Zrzavý, Michal Jaroš, Marek Červený a Martin Holoubek."

Zlatý kahanec, který se tradičně jede na Těrlickém okruhu, má v sobotu od 8 hodin na programu tréninky. První ostrý závod startuje v neděli v 8 hodin, a to třída Klasik 175 + 250 ccm. Poslední souboje v nejsilnější kubatuře 600 ccm začnou v 17.50 hodin.

Vstupenky přímo na okruhu stojí 100 korun v sobotu a 200 v neděli, děti do 150 centimetrů mají vstup zdarma.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž