Alexander Albon z Toro Rosso během tréninku v Baku

Alexander Albon z Toro Rosso během tréninku v Baku | foto: AP

Stáj Red Bull povýšila Albona, Gasly bude jezdit za Toro Rosso

  • 2
Za stáj formule 1 Red Bull bude od příštího závodu jezdit Alexander Albon místo Pierrea Gaslyho. Třiadvacetiletý thajský pilot a letošní nováček v mistrovství světa Albon se stane novým kolegou Nizozemce Maxe Verstappena. Stejně starý Francouz Gasly zaujme Albonovo dosavadní místo v sesterském týmu Toro Rosso, kde už působil v minulých dvou sezonách.

Gasly ve dvanácti dosavadních závodech nasbíral 63 bodů, tedy výrazně méně než stájová jednička a třetí jezdec průběžného pořadí Verstappen (181). Nizozemec vyhrál v sezoně dva závody, po dalších třech stál na stupních vítězů a zatím neskončil hůře než pátý. Gasly naproti tomu ještě na pódiové umístění nedosáhl, nejlépe byl čtvrtý v Británii a celkově je šestý.

Albon si řekl o povýšení nadějnými výkony v Toru Rosso. Pětkrát se coby nováček královské automobilové třídy umístil v bodované desítce a v předminulé Velké ceně Německa byl šestý. Ještě lepších výsledků dosahuje zkušenější týmový kolega Daniil Kvjat, který už v minulosti také závodil za hlavní tým Red Bullu, ale v průběhu sezony 2016 byl přeřazen zpět do Tora Rosso.

Šampionát má nyní téměř měsíční přestávku, pokračovat bude 1. září Velkou cenou Belgie na okruhu Spa-Francorchamps.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž