Eriksson na Novém Zélandě skončil

Auckland - Rallye Nový Zéland zatím bezkonkurenčně ovládají vozy značky Peugeot, která kráčí za prvenstvím v seriálu mistrovství světa. Francouzské automobilce k zisku titulu stačí, aby její vozy získaly minimálně čtyři body. Zatím se to pro ně vyvíjí ještě lépe - peugeoty totiž po šesti rychlostních zkouškách okupují první tři místa. V čele je Brit Richard Burns. Jeho týmový kolega Fin Marcus Grönholm, který může už na Novém Zélandu získat titul mistra světa, je zatím třetí. Dále čtěte: Grönholma dělí od titulu kousek

Mezi Burnse a Grönholma se vklínil další Fin Harri Rovanperä.

Závod už skončil pro Brita Colina McRae, který tak vypadl ze hry o titul. Stejně jako Burns potřeboval k zachování naděje vyhrát všechny tři zbývající závody seriálu, ale skončil už ve čtvrté erzetě.

Jeho ford sjel z trati a už se na ni nevrátil. Brit i jeho spolujezdec vyvázli z nehody bez zranění.  "Špatně jsem odhadl rychlost, s jakou jsem sjížděl kopec. Místo dvojky jsem nechal zařazenou trojku, dostali jsme smyk a vyjeli jsme z trati," líčil havárii McRae.

Závod skončil i pro octavii Švéda Kennetha Erikssona, který odstoupil v druhé rychlostní zkoušce. Druhý vůz značky Škoda, kteří řídí Fin Toni Gardemeister, je zatím jedenáctý.

Pořadí po šesti rychlostních zkouškách:
1. Burns (Brit./Peugeot) 1:12:48,3, 2. Rovanperä -17,7, 3. Grönholm (oba Fin./Peugeot) -37,9, 4. Paasonen (Fin./Mitsubishi) -40,3, 5. Mäkinen (Fin./Subaru) -45,4, 6. Solberg (Nor./Subaru) - 48,9, ...11. Gardemeister (Fin./Škoda Octavia) -1:24,6, Eriksson (Švéd./Škoda Octavia) odstoupil.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž