Dryml prošel do finále jako vítěz

Pardubice - Postup. A navíc z prvního místa. Obhájce loňského stříbra Aleš Dryml zvládl úspěšně semifinále mistrovství Evropy jednotlivců ve slovinské Lublani. Pardubický plošinář se jako jediný z českého kvartera vešel mezi postupující a v dodatkové jízdě si dokonce zajistil prvenství.

„Chtěl jsem vyhrát. Nemínil jsem se spokojit s druhým nebo třeba čtvrtým místem,“ prohlásil Dryml.

Závodem prošel zcela hladce. Žádnou zápletku do svých postupových plánů nepustil. „Nebyla to ale až taková pohoda,“ upozornil Dryml. „Jelo se na těžké, hodně rozbité dráze. Bylo to dost náročné. Musel jsem použít svůj nejsilnější motor. A konkurence také nebyla špatná, i když tam nebyla žádná superjména.“

Úřadující vicemistr Evropy neskončil ani jednou hůře než druhý. Po jednom bodu mu sebrali pouze Polák Miedzinski a Němec Hefenbrock. Už po čtyřech z pěti jízd mohl slavit postup.

„V úvodu jsem sice dvakrát vyhrál, ale klidný jsem být nemohl. V dalších rozjížďkách jsem měl horší startovní pozice. Z toho vyplynuly i obě bodové ztráty,“ řekl Dryml.

S Hefenbrockem si souboj zopakoval. V rozjezdu už byl úspěšnější Dryml a slavil celkový triumf. „Je jen škoda, že jsem zatím jediný Čech ve finále,“ zalitoval Dryml.

Brhel skončil šestý a postoupil jen jako náhradník. Franc a pardubický Jirout byli vyřazeni. O rozšíření počtu českých

finalistů bude bojovat na konci července v rakouskémWiener Neustadtu trio Lukáš Dryml, Simota a Tomíček.

„Doufám, že někdo postoupí. Bylo by dobré, kdyby to byl brácha,“ pronesl starší z Drymlů. Finále se jede 1. října v maďarském Miskolci. „Chci tam být opět na stupních vítězů,“ neskrýval Dryml. 

Výsledky:
1. A. Dryml (ČR) 13+3, 2. Hefenbrock (Něm.) 13+2, 3. Rempala (Pol.) 12, 4. Žagar (Slovin.) 10+3, 5. Miedzinski (Pol.) 10+2, 6. Brhel 10+1, ... 13. Franc 5, 14. Jirout (vš. ČR) 3.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž