Dakar se v Africe roztočí naplno

  • 1
Tozeur - Dakarská show dnes pokračuje pátou etapou, která přinese první dlouhou rychlostní zkoušku. Po včerejší "ochutnávce" o délce 25 km tu pravou dakarskou. Z celkových 494 kilometrů mezi tuniskými městy Tozeur a Al Burma tvoří měřený úsek páté etapy 285 kilometrů. "Teď to začne. Současné rozdíly ve vteřinách či minutách se zajisté pořádně natáhnou," řekl pilot tatry Tomáš Tomeček, který je po včerejšku šestý, jen šest vteřin za Karlem Lopraisem.Tatry včera zůstaly za vozy Kamaz a DAF - Dakar na lodi

Zatím si nejlépe vedou Francouzi Richard Sainct na motocyklu KTM a Stéphane Peterhansel na voze Mitsubishi. Mezi nákladními auty  jsou na čele otec a syn De Rooyové na vozech DAF, Karel Loprais i Tomáš Tomeček ztrácejí na pátém a šestém místě na vedoucího Johannese zhruba pět minut. Martin Macík na liazu je osmnáctý a jeho manko činí téměř čtvrt hodiny.

Mezi motocyklisty bude z třicátého místa průběžného pořadí útočit Josef Macháček se čtyřkolkou Yamaha, jehož ztráta na lídra činí přes osm minut. Oldřich Bražina je před startem 'opravdového' Dakaru pětačtyřicátý se ztrátou čtrnácti minut.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž