Ondřej Klymčiw

Ondřej Klymčiw | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Chci jet naplno a dál přidávat, plánuje si Klymčiw před Dakarem

  • 0
Letošní Dakar bral jako seznamovací, v lednu příštího roku už se bude Ondřej Klymčiw snažit ze sebe i z motorky „vymáčknout“ maximum možného.

„Minule jsem chtěl dojet, a když to přeženu, opravdu jsem závodil jenom tři dny. Teď mám jednoduchou strategii: Od první vteřiny do toho chci šlapat naplno a postupně ještě přidávat. Plánuju jet na hraně, ale zároveň bezpečně,“ dodal závodník, který posledně coby nováček dosáhl na vynikající a zároveň do značné míry překvapivé dvacáté místo v dané kategorii.

Reprezentovat bude vlastně dva týmy. Jedním z nich je ten, který nese jeho jméno (Klymciw Racing) a do nějž patří skupina lidí, s jejichž pomocí se připravoval už na Dakar 2015. Tedy jeho otec Josef, mechanik a trenér jízdy Karel Scheder a kondiční trenér Ivan Svědík.

Pak je tu ale jedna zásadní novinka: Klymčiw bude rovněž součástí B-týmu Husqvarny jakožto tovární jezdec.

„Že se nám podařilo s nimi podepsat, vypovídá o tom, že znají naši práci a náš progres,“ uvedl Klymčiw. „Znamená to, že budeme mít minimální starosti, pokud jde o technické zázemí, jako je stan nebo hledání místa v depu. Tým se může věnovat čistě jenom mně,“ liboval si Klymčiw.

Motorku bude mít prakticky tu samou, na níž soutěžil i loni, ale Husqvarna má svoji limitovanou sérii. „Vychází přesně z motocyklu KTM, ale převlékli ji do jiných barev,“ glosoval to mechanik Scheder. Klymčiw tak vyrazí na trať s modrožlutou „mašinou“.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž